20 February 2010

Keheningan Malam


Sepi malam ini.. hnya lagu yg ku pasang menemani aku..di tambah dengan rentak bunyi keyboard. Sedikit beremosi mlm ini, aku memikirkan kesilapan yang telah aku lakukan selama aku hidup di atas muka bumi ini. Aku malu untuk berpijak atas muka bumi ini lagi, aku hanyalah seorang perantau yang singgah sebentar di dunia ini untuk menikamati nikmat yang dikurniakan olehNya.

memikirkan juga tentang insan yang aku cintai. 19 tahun, bg aku umur aku dah cukup untuk memikirkan tentang jodohku. ye aku pasti dia adalah milik aku. menyanyangiku, mengasihi aku, memahami aku. aku bersyukur ke hadrat Illahi menemukan aku dengan si dia. Dia telah merubah hidup silamku, dia membawa kebahagiaan. sedang aku diperkatakan oleh insan lain, die juga yang membela aku, sedang aku menangis kesedihan, die juga yg membawa kgembiraan, sedang aku dalam kegelisahan, die juga menenangkanku. Dia menemaniku walau aku suka ataupun duka.

Ya Allah, simpanlah die untukku di dunia dan juga akhirat. Sesungguhnya pengenalan yang Engkau takdirkan ini amat bermakna buat diriku. Aku menyayanginya setulus hatiku.


13 February 2010

aku bosan..aku sedih..aku bengang..



x cukup lg apa yg telah ak berikan..
x cukup lg ke kash syg ak curahkan..

ak disini masih mnderita..masih merana..
mash menagis di sudut ini..
merana kerana dia..

knp tidak org yg memahami dri ini..
smpai bila ak perlu mmbawa watak yg tidak dianugerahkan ini..
hnya sekadar watak..

ak lelah..ak penat..ak kecewa..
kehidupan ini tidak seindah yg diharapkan..

06 February 2010

kegembiraa. dan kesedihan

hari nie...
ak hapy..ak sedih...

hapy sebab ari nie ari jmaat..ari yg ak tnggu stiap mnggu...ak leh tdo spuas2nye..
lgpown asgment x de la bnyk mane...
blik dr klas, ak g mkn...pastu blk blik..lepk2...
kol 3 tdo smp kol 6..nani kol..uh..rindunye kat die...
kol 8 bwu nk mnd...lps solat, g mkn kat downtown..
epol ajk tgk bola kat pdang pas2 blik..
dan skang ak on9 d blik org...

sedih sbab ak trjumpa ssuatu mase ak on9..
bdn ak rase cam nk tmbg jew ble tgk BENDA tu..
smpai ati DIE wat camni kat kami..
apa slah kami...
sgt MEMILUKAN. MENYEDIHKAN, MENGECEWAKAN..
dIE mmbuatkan ak ingin menangis..
xpe ANIS..bersabarlah....
be optimistic..jgn SEBAB itu ko wat hidup ko MENDERITA..

04 February 2010

selepas penutupan induksi QS jan-april 201o

akhirnya siap jugak assignment ak..dgn pertolongan NURUDIN NAZRIN BIN ZULKIPELI. x sia-sia die jd bf ak...

knp mlm2 bwu uat keje????ini adalah persoalannya..
jwpannya ak dan kengkawan ke dewan sri iskandr untuk menonton persembhan dak junior..( apasal ak rase cam skema je ayt ak nie)

mulanya x brmnat pown nk g ke event tu TP ktowg ad dgr khabr angin mngatekan ad dak wat trian nobody!!! n then ktowg ambk la kptusan ntuk prgi event tu..

by the way, event tu x delah wat ak bosan..juz 1,2 kump je mcm boring skit tp overall ok la kowt.. dan mnambahkan kseronokan ak brada dlm dewan tu sebab ad mamat hndsome duk blakang ak.. GILE HANDSOME WA CKP SAMA LU!!!tp itu x mmbtaskan prlakuan ak ntuk mnjerit smpai sakit tekak...

ksimpulannya majlis penutupan induksi QS Jan- April 2010 MEMANG BEST!!!!!!