23 April 2011

Amboi Garangnya Rozita Che Wan

Assalammualaikum dan selamat sejahtera


belakang tu ex sekolah aku :)
Mula-mula malas nak ambil hal pasal kes ni tapi ternampak MRSM Kuantan terlibat, dengan penuh semangat aku baca sampai habis.


“Saya tak faham kenapa budak-budak sekarang semakin jahat. Nasib baik saya ‘shooting’ ketika itu dan bekas suami yang pergi ambil anak-anak saya. Jika saya yang pergi, memang dengan mak bapa mereka saya marah,” jelas Rozita dengan nada kesal.


Dah habis baca belum, kalau belum jangan baca apa yang aku nak tulis lepas ni. bagi aku standart la budak lelaki kalau gaduh-gaduh sikit ni. Setakat gaduh-gaduh kecik tu, aku dengan adik aku lagi teruk sampai dia cucuk lengan aku dengan pensil kayu tu sampai sekarang ada lagi bekas.

Benda ni jadi isu besar sebab melibatkan ANAK ARTIS, kalau tak sampai sudah tak ada orang ambik tahu pun. Dulu masa aku kat MRSM Kuantan tu, macam-macam aku dengar orang gaduh tapi tak ada pulak kecoh sampai macam ni. Standart la budak membesar.

Tapi mesti orang cakap, "boleh la tak kena kat family kau". Ye aku tahu kalau kena kat family aku pun, mesti aku maki hamun habis-habisan tapi kalau setakat tak ada apa-apa effect pun, gaduh budak-budak ni aje, buat bodoh je la.

Bak kata Nurudin Nazrin " budak-budak laki kena ganas sikit, baru boleh jadi orang hebat"

Teringat kisah dulu-dulu masa kat MRSM Kuantan .. jom baca sini dan sini :)



10 comments:

cik najihah said...

pemes..bile la sekolah aku nk jadi tempat shooting lak hahaha
anak artis weh..jeling sikit pon x bole huh

Mohamad Zulfadhli said...

salam..mnje jgk ank artis nie..bru touch ckt dh heboh 1 mlysia..mcm mne agknyer ayahanda..huhuhuh

nur ikhyar dee said...

Ibu mana tak sayangkan anak...huhu

zila said...

anak artis, biase ar. lau anak org kampung, naik turun mahkamah lom tentu budak yg buli tuh kena gantung skola seminggu... ;)

ishiko said...

hmm.. kalu gaduh2 biasa xpa lagi.. kalu kes buli susah..

Anis Adila Aris said...

cik najihah

eleh.. setakat anak artis, kalau anak aku ye lah..haha

Anis Adila Aris said...

Mohamad Zulfadhli

tu la pasal.. teringat kat ayahanda, kesian dia.
nama MRSM Kuantan dah tercalit..ish..

Anis Adila Aris said...

nur ikhyar dee

betul tu tapi selidik dulu betol2..

Anis Adila Aris said...

zila

bukan budak tu membuli pun, gaduh-gaduh sama umur aje..

tu la, kalau bukan anak artis, mesti tak kecoh..

Anis Adila Aris said...

ishiko

gaduh biasa pun, budak tu sama umur dengan dia..

lembik tak boleh nak lawan..cehh