14 April 2011

Cerita Popular Masa Kecik-Kecik

Assalammualaikum dan selamat sejahtera


Dulu-dulu kan masa aku kecik, selalu sangat la layan cerita kartun kat tv, ye la masa dulu-dulu mane ada laptop nak online semua ni. Tv pun tak ada astro, tengok je la saluran TV yang biasa-biasa aje. Ni antara cerita yang best la waktu dulu-dulu...

usop sontorian
Cerita Usop Sontorian ni aku ingat-ingat lupa, ye la dah lama sangat cerita ni. Aku rasa Usop Sontorian ni  siri animasi Malaysia yang pertama. Nak ahu lebih lanjut, cuba la car kat youtube.

keluang man
Cerita ni pulak pasal orang gila jadi hero, malam-malam je mesti lesap pergi tangkap orang jahat. Aku ingat lagi, ada seorang sarjan anti gila dengan keluang man ni sebab semua penjenayah, keluang man yang tangkap.

anak-anak sidek

semua benda alah ni la yang cakap bila start cerita 

Cerita Anak-Anak Sidek asalnya dari komik, aku pernah jugak la beli komik ni, tapi selebihnya tengok kat tv. Cerita ni pasal diorang 5 adik beradik, aku tak tahu la semua ni cerita betul ke tidak. Tapi memang best lorh.

kampung boy
Nama tajuk pun dah Kampung Boy, mesti la cerita pasal budak-budak kampung. Kat rumah aku siap ada cd cerita ni lagi. Serius cerita ni pun best.

yoki
Cerita yuki nak pasal family telur, diorang duduk rumah pun separuh bulat tapi jalan cerita ni aku tak berapa ingat. Yang penting aku pernah tengok la.

pissstttttt : Rindu pulak zaman budak-budak dulu, tak ada masalah pun nak fikir. :)



9 comments:

sabenazakey said...

suka2,.suka cite kluang man,.

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

suka usop sontorian...nape da takde lagi sekarg erk??? erm...

nurAMALLINA said...

wah! ina pun tgk jgak dulu anis. tp cite anak2 sidek. siap beli buku lagi. hehe :)

nabila faryzza said...

suka anak anak sidek tu weyh! memang feberet la! HAHA :D

Anis Adila Aris said...

sabenazakey

kau..bagaikan seorang pahlawan.....
lalala..huhu

Anis Adila Aris said...

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN..

dah lama sangat cerita tu, skang dah jadi upin ipin lak..hehe

Anis Adila Aris said...

nurAMALLINA

kite pun ada baca komik die, paling suka cerita yg misbun mmpkan bidadari..

haha..ingat lagi

Anis Adila Aris said...

nabila faryzza

aku pun suka gile.. nak tengok lagi :)

WakafKita11 said...

assalam.. haha, sume cite tu faverite aku, hahaa.. kecuali yoki tu je.. yg lain, mmg lyn sampai abis.. hahaa