17 April 2011

Kenapa Dunia Belog Kucar-Kacir Sangat Sekarang

Assalammualaikum dan selamat sejahtera


Sejak dua menjak ni tiba-tiba dunia belog dah tak aman, orang ni sibuk kata dia ditindas, dicaci, orang ni pulak sibuk mencaci, menindas, Sampai bila tak sudah, bak kata Yuyu Zulaikha, " Dunia blog dulu dan sekarang dah berubah".


Bagi aku, setakat nak tunjuk lagak kat dunia belog, baik tak payah la weh. Kalau berani face to face la, cakap apa tak puas hati. Ini setakat caci maki dalam belog, apa la sangat der. Lepas tu tak berani pulak nak letak link orang yang di caci maki, orang yang dikritik, bagi kata-kata kiasan je, kalau camtu aku pun boleh. Saja-saja buat entri nak marah orang tapi sebenarnya tak ada pun.


Ada jugak marah tak tentu pasal bila dia tak puas hati satu entry blogger ni buat. Relaks la der, belog dia, suka hati la dia nak taip apa pun, Itu pendapat dia, kau tak suka senyap aje la. Ni tahu nak jatuhkan orang lain aje. Adoyai.


tak marah, nasihat aje :)
Wahai blogger-blogger sekalian, bumi ini milik Allah, kita menumpang aje. Apa salahnya kita berbaik sesama kita, tak kemana pun kalau hidup nak sakitkan hati orang aje kerjanya. Kalau mati, tak adanya kita bawak belog ni sama-sama. Ingatlah Allah itu Maha Mengetahui.





9 comments:

gadesmerahjambu said...

betul2 anis..tau nak naik name je org2 macam tu =)

cik najihah said...

eh ko kenal farhana ni ?

Anis Adila Aris said...

gadesmerahjambu

tu la pasal, tak reti jaga perasaan orang...

Anis Adila Aris said...

cik najihah

siapa? gadismerah jambu ni ke..kawan sesama blogger la weh

kaizen said...

i agree with u...

FARISZ@AZ.Com said...

Bumi milik Allah,semoga ketika kita berblog juga xlanggar perintah Allah (^_^)

Anis Adila Aris said...

kaizen

tq sudi baca entry busuk ni :)

Anis Adila Aris said...

FARISZ@AZ.Com

semoga belog ni tak melalaikan dari melakukan suruhan Allah,

kaizen said...

sesame... nnt ade lg entry bru bgtaw laa...