21 November 2012

Muslim! It is important to us!

Assalammualaikum dan selamat sejahtera

Lamanya tak mengarut kat blog ni, dah lupa macam mana nak start menaip. Alhamdullilah, Allah bagi badan yang sihat untuk kita dengan negara yang aman untuk kita hidup. Tapi kita tak sedar dalam kita gembira ber"facebook", tweet kutuk orang sana sini, makan kenyang, saudara kita, ye saudara kita menderita. 

Yeah, i talk about Gaza. Tak tahan tengok, anak-anak kecil yang sebaya dengan adik-adik kita, sepatutnya tengah main lari-lari dengan kawan, berimaginasi menjadi somebody, tengok kartun kat tv tapi MEREKA DI GAZA MENDERITA! Budak 5 tahun boleh menjerit dekat ASKAR ISRAEL. Dulu umur kita macam tu tahu jerit nak suruh beli mainan je kan.


Please friends, we are together pray for them. Semoga ISRAEL mendapat balasan yang teruk dari Allah SWT. Kita tak perlukan bahan bedilan yang canggih untuk tentang diorang, cukup doa dari MUSLIM. Kita yakin kita ada senjata yang lebih kuat, lebih berkuasa dan maha hebat. Allah SWT mendengar doa hamba-hambaNya. Tak salah kalau kita selitkan doa untuk saudara kita di Gaza selepas solat. Sesungguhnya Allah Maha Mendengar.

This is good information about Masjid Al Aqsa, click this link. http://www.myberita.com/mengapa-yahudi-menggali-di-bawah-masjid-al-aqsa/