05 September 2014

20 Facts About Me


Trend kot buat #20factsaboutme ni. Dekat instagram ada, dekat facebook ada, dekat blog pun ada.
So gus, let me tell you some facts about me.



  1. Sekarang aku berkerja di contractor company sebagai junior executive ( Quantity Surveyor). This is my first and only company i had submited my resume.
  2. Aku senang sangat terpengaruh dengan orang, lagi-lagi dengan direct selling. Kalau tak tahan diri, mesti rasa nak beli je apa yang orang offer. 
  3. Bila makan mesti comot. Makanan terkena tudung la, makanan terjatuh atas baju la, air tertumpah la. Acane la kahwin nanti nak makan berhadap T.T
  4. Pernah telan setengah papan panadol pada masa yang sama. Ni waktu zaman tak ada akal masa sekolah dulu. Konon frust bercinta la.
  5. Suka sangat cakap sorang, dari kecik sampai besar. Sekarang makin parah bila drive sorang-sorang. 
  6. Aku suka tengok perempuan cantik. Kalau tengah lepak ke, beratur nak ambik makanan ke-- kalau ternampak je orang cantik, mesti curi-curi pandang sampai orang tu hilang dari pandangan. 
  7. Senang sangat nangis. Kalau sakit hati, nangis. Kalau sedih, nangis. Rindu orang, nangis. Sayang sangat kat orang, nangis. Rasa tak mendapat perhatian, nangis. Haha
  8. Ex-boyfirend aku mostly dah kahwin. LOL. Tinggal sorang dua je masih single. -- macam ramai je boyfriend dulu.
  9. Selalu bersemangat nak kurus tapi selalu semangat tu setengah jalan je. Hangat-hangat taik ayam orang dulu kata. Minggu ni exercise bukan main, lepas tu hanya dalam ingatan.
  10. Masa bendera merah naik (i hope you know what i mean) aku sangat la beremosi orangnya. Semua benda jadi tak kena. Rasa nak marah orang, rasa nak nangis je kerjanya. Biasa lah, hormon tak stabil. I cant imagine how i'm when im pregnant. Kesian laki i nokkss.
  11. Sejak guna iphone ni, kalau ada orang yang aku tak suka/ annoying, aku akan terus block je number. Senang. No communcation, no heart broken.
  12. Take time untuk sesuaikan diri dengan orang. Mula-mula aku akan jadi pendiam/akward, lepas tu kau kenal la aku siapa.
  13. Susah nak kenal jenis-jenis kereta. Boleh kira dengan tangan je nama kereta yang aku tahu. 
  14. Tak pernah minum atau makan di Starbuck. Im not hard fan of coffee.
  15. Tak pernah naik kapal terbang. Pergi airport pun pernah sekali je masa sekolah rendah. Tapi lalu depan airport tu selalu la sebab office dekat dengan Airport Subang. 
  16. Aku jarang pakai makeup, kalau pakai pun masa aku tak boleh sembahyang. Leceh nak tanggal makeup kalau nak solat.
  17. Start bertudung dari darjah empat sebab malu potong rambut pendek macam lelaki. Bertudung ye, bukan berhijab. Berhijab in process.
  18. Aku tak ada jam. Last pakai masa ambil muet sem 2 (degree). Jam tu jatuh dan retak masa tu, terus aku tak pakai jam sampai sekarang.
  19. Tak suka barang kemas, i dont wear any accesories. 
  20. Aku pernah bercita-cita nak jadi orang terkenal satu hari nanti -- hahhahahahahhahahahaha..